Posted in life, Thoughts, Uncategorized

The Danger of Leaving Your Dog Alone Outside Even in the Suburbs

A few months ago I wrote a warning article on my Make Time For Happy blog, a fun blog inspired by my little pup, about the dangers of letting your dogs outside without keeping a close watch after a hawk or an owl came within feet of my back door. If it had happened when we first moved in 14 years ago, I could have understood. As very few of the lots in our neighborhood had been built and it felt like we were in the middle of the country. But now ever lot has been built on, and areas that were once nothing but trees have been cleared and transformed into neighborhoods and more and more it feels like we have been swallowed up by the city. So you would think that it would be safe to open the door and let our little dog spend some time roam his fenced in backyard.

For the first few years we had Happy, we often did that. But every once and a while we would notice the shadow of a hawk passing over heard and heard the birds madly screaming as the mocking bird or black birds gave vigorous chase. Oddly, as the houses sprang up around us, we were surprised one day to look out our window and see a hawk sitting on our fence. For a few days after we decided that it was better to be safe than sorry, and accompany Happy as he ran and played. When, after a few days, there was no sign of the hawk, we figured all was safe and we let Happy out as normal.

On and off for a few years, there would be a pattern of the occasional visit by the hawk for a few days each year, and then an all clear for the rest of the year. At first it seemed like there was nothing to worry about as the hawk would only relax on our fence for a few minutes here and there for a few days, and take off at the slightest peep. For those few minutes we were able to enjoy the priviliage of beholding this breathtaking predator from our family room window.

Then one year, there was a somewhat worrisome change, yet it took time for us to recognize how unnerving it was. After years of making the occasional visit and taking off, we noticed that instead of taking off the moment that we opened the sliding glass door, it would linger and let us admire it from the safety of the porch. Our hearts thrilled with amazement as we stood on the porch and enjoyed this rare view. As soon as I had the chance I got out my camera and snapped a couple of pictures, thinking how lucky I was to be granted this rare priviliage.

Then one day I tried opening my porch door and take a few steps outside so I could get a better picture. And to my surprise, the hawk stayed and let me take a few picture.

And after a couple of days take a few steps in its direction and take an even better picture.

It would seem that alarm bells should be going off at this point that this wild bird felt comfortable enough to let us open the screen door and get within 50 feet of it and then calmly turn its head and let us take its picture. Overcome with the excitement at being so close, it never occurred to us that this wild bird was slowly losing its fear of us, and that this could put our dog in danger.

Continue reading “The Danger of Leaving Your Dog Alone Outside Even in the Suburbs”
Posted in Bible Quizes, Find the Difference, Fun Puzzles, Uncategorized

Sabbath Afternoon Fun: 3 Find the Difference Romans 15:13 Level 1 English and Spanish

Happy Sabbath. I hope that you are having a wonderful day and thanking God for His many blessings. I know that I am thanking God for helping me to finally be able to get an iron infusion. It is only the first of several, but already I can feel a difference in the way that I breathe and I have a little bit more energy to read the word of God and complete the basic task of the day.

Here is another Find the Difference game to make your Sabbath day more enjoyable and to help hide the word of God in your heart.

Also, if you enjoy these Bible games, my family and I would appreciate prayers for little dog Happy. He has developed an eye infection, and thanks to his diabetes (a common issue with breed), and so far after several months of trying different medicines nothing has worked. We were told today that if the medicine does not work by Monday, they will have to scrape his eye.

Thanks to the diabetes Happy has basically gone blind and can only see some shadows. Now a persistent infection that has last months in spite of multiple attempts to treat it. But we trust that the Lord can answer our prayers and heal Happy’s eye.

Posted in Bible Quizes, Faith, Uncategorized

Bible Quiz: Books of the Bible

I hope that you enjoy this simple Bible quiz. May it help you build your knowledge of the Bible

  1. The First book of the Bible is… A. Genesis B. Job C. Matthew D. Revelation
  2. The last book of the Old Testament is… A. Haggai B. Zechariah C. Malachi D. Revelation
  3. The next to last book of the Bible is… A. 3 John B. Jude C. Malachi D. Revelation
  4. The first book of the Bible after the Gospels is? A. Acts B. Titus C. Hebrews D. I Peter
  5. Which of the following books is not a part of the Gospels? A. Matthew B. John C 2 John D Luke
  6. How many books of the Bible are named after women? A. 3 B. 1 C. 4 D.2
  7. Which book of the Bible has the most chapters?____________
  8. Which two books of the Bible are especially known for their prophesies for the last days?___________
  9. Which book of these is the tenth book of the Bible? A. Psalms B. 1 Samuel C. Judges D 2 Samuel
  10. The book of the Bible located between Philemon and James is…A. 1 Timothy B. Titus C. 1 Peter D. Hebrews
  11. The book of Nehemiah comes after the book of A. 2 Kings B. Ezra C. Esther D. Ecclesiastes
  12. There are ? books of the Bible? A. 34 B. 55 C. 66 D. 69
  13. The book of Galatians comes before? A. Ephesians B. Titus C. Philemon D. Hebrews
  14. The apostle John wrote how many books of the Bible? A. 1 B. 3 C. 4 D. 5
  15. Who wrote the book of Lamentations? A. Jeremiah B. Ezekiel C. Daniel D. Nehemiah
  16. King Solomon wrote the book of? A. 1 Kings B. 2 Samuel C. Judges D Ecclesiastes
  17. The book of James comes before the book of.. A. 1 John B. 1 Peter C. 1 Timothy D. I Chronicles
  18. Which of these is in the correct order A. Nahum, Zephaniah, Haggai, Habakkuk B. Habakkuk, Zephaniah, Haggai, Nahum C. Nahum, Habakkuk, Zephaniah, Haggai D. Zephaniah, Habakkuk, Nahum, Haggai
  19. Moses is believed to have written the book of… A. Revelation B. Job C. 2 Kings D. Titus
  20. Which of these books is not found in the New Testament? A. 2 Chronicles B. 2 Corinthians C. James D. Romans

Answers

  1. A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. D
  7. Psalms
  8. Daniel and Revelation
  9. D
  10. D
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. A
  16. D
  17. B
  18. C
  19. B
  20. A