Posted in Faith, life, Religion, Thoughts, Uncategorized

Thoughts about Faith

Faith, it is a very small word containing only five humble letters, yet it certainly is a mighty word. When everything is going right, and the road of life is quiet and well paved, it is really easy to say I have faith and think that you understand what that word really means. But how can you? What faith is required when life is at its best and want and fear have no place in your life.

What faith is required to walk on plush carpets and eat ice cream by the pool? What faith do you have to rely on when your life is like a romantic postcard or an add for a tropical resort? What exercise of heart and mind is called for when your life could be flashed up for the poster image of successful because your every want and need is met for years to come. When your beliefs line up with the crowd and are excepted at every turn as the only way to live, saying I have a measure of faith takes neither courage nor self-denial.

It is not until trial and adversity hunt your steps, when discouragement and disappointment hunt you down like a pack of hungry hound dogs that you really get a glimpse of the depths and power of faith. Because it is then that you have to chose to hold on to faith. It is then that you have to chose to grab hold and cling to faith, that it become more than words.

From our comfortable arm chairs it is easy to look back at the mighty men of faith and say, I would do the same. Or to look down at those who fell short of the mark and say, I would never do that. Nothing would make me lose my faith. I would never chose the comforts of this life over faith in Jesus. If I were in that garden, or if I had been King Saul, or if I had been so and so I would have done this and not done that.

Continue reading “Thoughts about Faith”
Posted in Faith, Poems Beginning iwth I, Poetry, Religion, Thoughts, Uncategorized

I Trust and Wait

I trust and wait, is an easy thing to say when everything is going right. But during times like these, when the tiny two steps forward that it has taken years of struggle to gain, in one second has been swallowed up, and it seems like you are about to be pushed back a thousand feet farther than ever before, its not so easy to say. And harder yet to mean.

I trust and wait, praying and working, even though that is all you can do in this life, sometimes does not seem like enough. And it seems like vanity, when you look at the wall of problems eagerly seeking a way to knock you down.

O how simple those words of faith are in times of ease, but in uncertain days like this, when your fledgling business that a few months before was just starting to grow, has suddenly turned upside down. And a thousand clicks is lucky to bring in one or two sales. And all your painful sweat, your agonizing hours of pushing through exhaustion and pain, have evaporated into another lost dream, suddenly its not so easy to promise to put everything in God’s hands, and to give over your heavy burdens.

In times like these it is so tempting to rip them from His hands, and say Lord, I know better than you. To say why did I let go, when everything I have tried goes wrong. And every corner of my life seems to be filled with nothing but impossible dreams.

It is easy to say I trust and wait when life is a breeze, but when the trials of life hit, then you know who really mean it and who are just saying words made of puff and fluff.

Yet this is the moment, this is the hour that our faith must rise to the challenge, and take an even stronger hold of that Almighty hand. Now more than ever, it is time to give God every corner of our heart, and to tell His listening ear of our increasing woe. For we are small and powerless, but who can stand before the Maker of the Universe? Who can cross the line, of Him who by a word quieted the storm?

They say that after a long trip, the last few miles home are the hardest. And from the looks of things, that is where we are in the scheme of prophetic history. The bulk of our wandering in an arid desert is almost over. In a few more miles we shall reach the banks of the Jordan and there we shall at last lay down all of our burdens. But like the wandering children of Israel before us, the last few miles will not come easy. Temptation and trials will increase, as the devil uses every device to trick, discourage, and if possible prevent us from making it to the other shore.

If you enjoyed this poem you might want to check out my book Poetry From the Heart Poems of Faith.

Disclaimer: This post contains a link to an affiliate site. As an Amazon Associate, I earn from qualifying purchases.

Posted in Bible Quizes, Faith, Uncategorized

Bible Quiz: Books of the Bible

I hope that you enjoy this simple Bible quiz. May it help you build your knowledge of the Bible

  1. The First book of the Bible is… A. Genesis B. Job C. Matthew D. Revelation
  2. The last book of the Old Testament is… A. Haggai B. Zechariah C. Malachi D. Revelation
  3. The next to last book of the Bible is… A. 3 John B. Jude C. Malachi D. Revelation
  4. The first book of the Bible after the Gospels is? A. Acts B. Titus C. Hebrews D. I Peter
  5. Which of the following books is not a part of the Gospels? A. Matthew B. John C 2 John D Luke
  6. How many books of the Bible are named after women? A. 3 B. 1 C. 4 D.2
  7. Which book of the Bible has the most chapters?____________
  8. Which two books of the Bible are especially known for their prophesies for the last days?___________
  9. Which book of these is the tenth book of the Bible? A. Psalms B. 1 Samuel C. Judges D 2 Samuel
  10. The book of the Bible located between Philemon and James is…A. 1 Timothy B. Titus C. 1 Peter D. Hebrews
  11. The book of Nehemiah comes after the book of A. 2 Kings B. Ezra C. Esther D. Ecclesiastes
  12. There are ? books of the Bible? A. 34 B. 55 C. 66 D. 69
  13. The book of Galatians comes before? A. Ephesians B. Titus C. Philemon D. Hebrews
  14. The apostle John wrote how many books of the Bible? A. 1 B. 3 C. 4 D. 5
  15. Who wrote the book of Lamentations? A. Jeremiah B. Ezekiel C. Daniel D. Nehemiah
  16. King Solomon wrote the book of? A. 1 Kings B. 2 Samuel C. Judges D Ecclesiastes
  17. The book of James comes before the book of.. A. 1 John B. 1 Peter C. 1 Timothy D. I Chronicles
  18. Which of these is in the correct order A. Nahum, Zephaniah, Haggai, Habakkuk B. Habakkuk, Zephaniah, Haggai, Nahum C. Nahum, Habakkuk, Zephaniah, Haggai D. Zephaniah, Habakkuk, Nahum, Haggai
  19. Moses is believed to have written the book of… A. Revelation B. Job C. 2 Kings D. Titus
  20. Which of these books is not found in the New Testament? A. 2 Chronicles B. 2 Corinthians C. James D. Romans

Answers

  1. A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. D
  7. Psalms
  8. Daniel and Revelation
  9. D
  10. D
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. A
  16. D
  17. B
  18. C
  19. B
  20. A

Posted in Poems Beginning with C, Poetry, Religion, Thoughts, Uncategorized

Come Soon and Rescue Us

Come Soon and Rescue Us From Sin, is a poem that I wrote years ago. It would seem with the passing of the years that this longing would lose its power, but as I look upon the unsettled state of the world, as I behold the increasing tension between nations and people groups, as I watch in horror the open acts of lawlessness, and witness first hand how man’s hearts are growing cold to the rights and needs of their fellow man, it only grows stronger.

More than ever my heart cries out to God, come soon. Do not wait any longer. The earth indeed is reeling to and fro, and the people of the world are clasping their side and groaning like a woman in travail.

Yet at the same time, when I consider how far from the mark my life is, when I ponder the sad state of the loss, and when I think of how many precious souls have no real understanding of the battle between good and evil, I long for a little more time to pray and seek the lost.

Truly we live in strange times where the effects of sin are becoming so clear that our hearts desperately call out come now dear Lord and put an end to the cruel work of sin, yet there are still many hearts that are open to the calling of God, and as much as we long for the day of redemption, love for our fellow man bids us to wait a little longer.

But as hard as it is to wait, the signs around us are shouting that are wait is nearly at an end. And that today is the day to begin in earnest to prepare our hearts to meet our Savior and to work with all our might for the salvation of friends, family, neighbors, and foes.

Posted in Music, Religion, Scripture Songs

HIDE GOD’S WORD IN YOUR HEART

It is becoming clear to one and all that something great is about to happen. For those of us who believe the words of Christ in Matthew chapter 24 it is clear that we are entering the last days of this earth’s history and the hour of the last great battle between good and evil is about to take place.

If we want to faithfully stand during this fearful time, we must hide the word of God in our hearts. This is not always easy as it seems our days are becoming more hectic. Fortunately some people have come up with the bright idea of putting the words of life to music, making it much easier for us to remember.

Here is a lovely and rather catchy example of why we should hide the word of God in our heart. I hope that this video will inspire you to begin to hide God’s word in your heart today.