Posted in Acrostic Poetry, Fun Puzzles, Nanogram, Poems Beginning with T, Poetry, Thoughts, Uncategorized

Happy Thanksgiving

Disclosure: This post may contain affiliate links from which I will earn a commission.

I hope that you and your family are enjoying a wonderful day of giving thanks to God for all of his wonderful blessings and the millions of ways that He takes care of you and your family all year long.

Also here is a fun turkey Nanogram to add to the fun of this wonderful day of thanks.

Continue reading “Happy Thanksgiving”
Posted in Fun Puzzles, Sudoku, Uncategorized

Fun Fall Themed Sudoku Pack

It is finally beginning to feel a bit like fall where I live. I am so excited because the heat of summer and I are not the best of friends. To celebrate the change in weather, I created a fall themed sudoku pack that is perfect for children, beginners, and sudoku logic puzzles fans.

The pack contains 5 of each of the following types of Sudoku puzzles

  • Very Easy 4 by 4
  • Easy 4 by 4
  • Hard 4 by 4
  • Very Easy 6 by 6
  • Easy 6 by 6
  • Medium 6 by 6
  • Hard 6 by 6

Here are a few sample pages for you to check out.

Checkout this fun, fall themed Sudoku pack at https://payhip.com/b/JnTWo

Posted in Bible Quizes, Uncategorized

Genesis 1 Bible Quiz

Here is a fun Bible quiz to help test your knowledge.

Fill in the blank

  1. In the beginning God created the _____
  2. and God divided the light from the ____
  3. And God said, Let the waters bring forth ______ the moving creature that hath life,
  4. And God created great _____,
  5. And God made the beast of the earth after his ____,

Multiple choice

6. God gave man what type of seed to eat?

A. flowering seed B. herb bearing seed C. plant bearing seed D. tasty seed

7. God divided the day by

A. morning and evening B. midnight to midnight C. 6 to 6 D. evening and morning

8. To whom did God give every green herb for meat?

A. the beast of the earth, the fowl of the air, and every creeping thing B. mankind C. the fish of the sea D. none of the above

9. Dry land was created on which day of the week?

A. the first day B. the second day C. the third day D. the sixth day

10. Man was created on which day of the week?

A. the first day B. the third day C. the fifth day D. the sixth day E. the seventh day

11. The Bible says that the Spirit of God moved upon what?

A. the face of the waters B. over the dry hills C. flew above the clouds D. watched from afar

12. Based on Genesis, which of the following represents a matching kind?

A. a dog and a horse B. a dolphin and a lamb C a wolf and a dog D a mango tree and a chimpanzee

True and False

13. According to Genesis a kind can only bring forth animals of the same kind.

14. God created man lower than the animals.

15. The Bible says that mankind was made after the image of a single -celled animal and evolved over million of years to an advanced state.

16. The Bible declares that the creation week took six literal days.

17. God says that everything he made evolved to be good.

18. The Bible tells us that God used death and destruction to create the world we see today.

19. The Bible says that in the beginning everything was good

20. Both man and animals were given the command to be fruitful and multiply

What ruled the day?

I hope that you enjoyed this quiz and that inspires you to spend more time in the word of God.

Answer Key

  1. heaven
  2. darkness
  3. abundantly
  4. whales
  5. kind
  6. B. Herb bearing seed
  7. D. evening and morning
  8. A. the beast of the earth, the fowl of the air, and every creeping thing
  9. C. the third day
  10. D. the sixth day
  11. A. the face of the waters
  12. C a wolf and a dog
  13. True
  14. False, they were created above and given dominion over all of creation
  15. False, Genesis 1:26 states that we were made in the image of God and after his likeness
  16. True
  17. False, at the end of every creation day God declares that what He made was good and even very good
  18. False, the Bible declares that God said and it happened or came forth right away. There is no indication of long periods of time
  19. True
  20. True

Posted in Thoughts, Uncategorized

Just Day Dreaming

Disclosure: This post may contain affiliate links from which I will earn a commission.

Today I am in one of those rare moods where I want to imagine what it would be like if through some positive change in circumstances, I was finally able to have my own bathroom. For years I have hoped and prayed that some day I would at least have a chance to have my own bathroom space that I could decorate. I would love to have a theme for each season to keep things from getting boring. But if not, my top pick would be the beach.

I love going to the beach. and listening to the soothing sound of the waves and feeling that refreshing breeze against my face. I used to look forward to those 2-3 days a year that we got to stay at the beach. In honor of those precious memories, if I ever had my own bathroom, at least part of the year I would decorate it with a beach theme. For starters I would pick out a piece or two of beach-themed wall art to help create a relaxing beach mood.

Continue reading “Just Day Dreaming”
Posted in Bible Quizes, Faith, Uncategorized

Bible Quiz: Books of the Bible

I hope that you enjoy this simple Bible quiz. May it help you build your knowledge of the Bible

  1. The First book of the Bible is… A. Genesis B. Job C. Matthew D. Revelation
  2. The last book of the Old Testament is… A. Haggai B. Zechariah C. Malachi D. Revelation
  3. The next to last book of the Bible is… A. 3 John B. Jude C. Malachi D. Revelation
  4. The first book of the Bible after the Gospels is? A. Acts B. Titus C. Hebrews D. I Peter
  5. Which of the following books is not a part of the Gospels? A. Matthew B. John C 2 John D Luke
  6. How many books of the Bible are named after women? A. 3 B. 1 C. 4 D.2
  7. Which book of the Bible has the most chapters?____________
  8. Which two books of the Bible are especially known for their prophesies for the last days?___________
  9. Which book of these is the tenth book of the Bible? A. Psalms B. 1 Samuel C. Judges D 2 Samuel
  10. The book of the Bible located between Philemon and James is…A. 1 Timothy B. Titus C. 1 Peter D. Hebrews
  11. The book of Nehemiah comes after the book of A. 2 Kings B. Ezra C. Esther D. Ecclesiastes
  12. There are ? books of the Bible? A. 34 B. 55 C. 66 D. 69
  13. The book of Galatians comes before? A. Ephesians B. Titus C. Philemon D. Hebrews
  14. The apostle John wrote how many books of the Bible? A. 1 B. 3 C. 4 D. 5
  15. Who wrote the book of Lamentations? A. Jeremiah B. Ezekiel C. Daniel D. Nehemiah
  16. King Solomon wrote the book of? A. 1 Kings B. 2 Samuel C. Judges D Ecclesiastes
  17. The book of James comes before the book of.. A. 1 John B. 1 Peter C. 1 Timothy D. I Chronicles
  18. Which of these is in the correct order A. Nahum, Zephaniah, Haggai, Habakkuk B. Habakkuk, Zephaniah, Haggai, Nahum C. Nahum, Habakkuk, Zephaniah, Haggai D. Zephaniah, Habakkuk, Nahum, Haggai
  19. Moses is believed to have written the book of… A. Revelation B. Job C. 2 Kings D. Titus
  20. Which of these books is not found in the New Testament? A. 2 Chronicles B. 2 Corinthians C. James D. Romans

Answers

  1. A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. D
  7. Psalms
  8. Daniel and Revelation
  9. D
  10. D
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. A
  16. D
  17. B
  18. C
  19. B
  20. A