Posted in Bible Quizes, Uncategorized

Genesis 1 Bible Quiz

Here is a fun Bible quiz to help test your knowledge.

Fill in the blank

  1. In the beginning God created the _____
  2. and God divided the light from the ____
  3. And God said, Let the waters bring forth ______ the moving creature that hath life,
  4. And God created great _____,
  5. And God made the beast of the earth after his ____,

Multiple choice

6. God gave man what type of seed to eat?

A. flowering seed B. herb bearing seed C. plant bearing seed D. tasty seed

7. God divided the day by

A. morning and evening B. midnight to midnight C. 6 to 6 D. evening and morning

8. To whom did God give every green herb for meat?

A. the beast of the earth, the fowl of the air, and every creeping thing B. mankind C. the fish of the sea D. none of the above

9. Dry land was created on which day of the week?

A. the first day B. the second day C. the third day D. the sixth day

10. Man was created on which day of the week?

A. the first day B. the third day C. the fifth day D. the sixth day E. the seventh day

11. The Bible says that the Spirit of God moved upon what?

A. the face of the waters B. over the dry hills C. flew above the clouds D. watched from afar

12. Based on Genesis, which of the following represents a matching kind?

A. a dog and a horse B. a dolphin and a lamb C a wolf and a dog D a mango tree and a chimpanzee

True and False

13. According to Genesis a kind can only bring forth animals of the same kind.

14. God created man lower than the animals.

15. The Bible says that mankind was made after the image of a single -celled animal and evolved over million of years to an advanced state.

16. The Bible declares that the creation week took six literal days.

17. God says that everything he made evolved to be good.

18. The Bible tells us that God used death and destruction to create the world we see today.

19. The Bible says that in the beginning everything was good

20. Both man and animals were given the command to be fruitful and multiply

What ruled the day?

I hope that you enjoyed this quiz and that inspires you to spend more time in the word of God.

Answer Key

  1. heaven
  2. darkness
  3. abundantly
  4. whales
  5. kind
  6. B. Herb bearing seed
  7. D. evening and morning
  8. A. the beast of the earth, the fowl of the air, and every creeping thing
  9. C. the third day
  10. D. the sixth day
  11. A. the face of the waters
  12. C a wolf and a dog
  13. True
  14. False, they were created above and given dominion over all of creation
  15. False, Genesis 1:26 states that we were made in the image of God and after his likeness
  16. True
  17. False, at the end of every creation day God declares that what He made was good and even very good
  18. False, the Bible declares that God said and it happened or came forth right away. There is no indication of long periods of time
  19. True
  20. True

Posted in Bible Quizes, Faith, Uncategorized

Bible Quiz: Books of the Bible

I hope that you enjoy this simple Bible quiz. May it help you build your knowledge of the Bible

  1. The First book of the Bible is… A. Genesis B. Job C. Matthew D. Revelation
  2. The last book of the Old Testament is… A. Haggai B. Zechariah C. Malachi D. Revelation
  3. The next to last book of the Bible is… A. 3 John B. Jude C. Malachi D. Revelation
  4. The first book of the Bible after the Gospels is? A. Acts B. Titus C. Hebrews D. I Peter
  5. Which of the following books is not a part of the Gospels? A. Matthew B. John C 2 John D Luke
  6. How many books of the Bible are named after women? A. 3 B. 1 C. 4 D.2
  7. Which book of the Bible has the most chapters?____________
  8. Which two books of the Bible are especially known for their prophesies for the last days?___________
  9. Which book of these is the tenth book of the Bible? A. Psalms B. 1 Samuel C. Judges D 2 Samuel
  10. The book of the Bible located between Philemon and James is…A. 1 Timothy B. Titus C. 1 Peter D. Hebrews
  11. The book of Nehemiah comes after the book of A. 2 Kings B. Ezra C. Esther D. Ecclesiastes
  12. There are ? books of the Bible? A. 34 B. 55 C. 66 D. 69
  13. The book of Galatians comes before? A. Ephesians B. Titus C. Philemon D. Hebrews
  14. The apostle John wrote how many books of the Bible? A. 1 B. 3 C. 4 D. 5
  15. Who wrote the book of Lamentations? A. Jeremiah B. Ezekiel C. Daniel D. Nehemiah
  16. King Solomon wrote the book of? A. 1 Kings B. 2 Samuel C. Judges D Ecclesiastes
  17. The book of James comes before the book of.. A. 1 John B. 1 Peter C. 1 Timothy D. I Chronicles
  18. Which of these is in the correct order A. Nahum, Zephaniah, Haggai, Habakkuk B. Habakkuk, Zephaniah, Haggai, Nahum C. Nahum, Habakkuk, Zephaniah, Haggai D. Zephaniah, Habakkuk, Nahum, Haggai
  19. Moses is believed to have written the book of… A. Revelation B. Job C. 2 Kings D. Titus
  20. Which of these books is not found in the New Testament? A. 2 Chronicles B. 2 Corinthians C. James D. Romans

Answers

  1. A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. D
  7. Psalms
  8. Daniel and Revelation
  9. D
  10. D
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. A
  16. D
  17. B
  18. C
  19. B
  20. A

Posted in Music, Religion, Scripture Songs

HIDE GOD’S WORD IN YOUR HEART

It is becoming clear to one and all that something great is about to happen. For those of us who believe the words of Christ in Matthew chapter 24 it is clear that we are entering the last days of this earth’s history and the hour of the last great battle between good and evil is about to take place.

If we want to faithfully stand during this fearful time, we must hide the word of God in our hearts. This is not always easy as it seems our days are becoming more hectic. Fortunately some people have come up with the bright idea of putting the words of life to music, making it much easier for us to remember.

Here is a lovely and rather catchy example of why we should hide the word of God in our heart. I hope that this video will inspire you to begin to hide God’s word in your heart today.